Informatie

Lees hier alle achtergrondinformatie over het project. Voor vragen kunt u de projectleider mailen.

Aanleiding

Het HagaZiekenhuis, eigenaar het Rode Kruis ziekenhuis/Juliana Kinderziekenhuis, gaat de locatie aan de Sportlaan verkopen. De nieuwe eigenaar kan de nieuwbouw realiseren binnen de aangegeven kaders. De ligging in de groene ‘Parkway’ naar een ontwerp van Dudok, de nabijheid van het strand en de vraag naar (senioren) woningen biedt allerlei kansen voor een bijzondere ontwikkeling met een mix van wonen en zorg.

Graag willen we met omwonenden in gesprek over deze plannen. We hebben graag zicht op uw wensen, ideeën en zorgen. Hoe kijkt u aan tegen de locatie en uw buurt? Wat vindt u belangrijk? Welke kansen en randvoorwaarden ziet u voor de herontwikkeling?

Indicatieve Planning

  • Dinsdag 10 mei 2022 eerste participatiebijeenkomst
  • September 2022: tweede participatiebijeenkomst
  • Okt/nov 2022: besluitvorming en vaststelling PUK door gemeenteraad
  • Eind 2022: start verkooptraject
  • Q2/Q3 2023: verkoop en levering aan nieuwe eigenaar/ontwikkelaar
  • 2023/2025: planvorming, participatie en bouw

Bovenstaande planning is indicatief en kan worden gewijzigd. Op deze website worden updates geplaatst omtrent de planning.

Participatiemomenten

In het komend halfjaar worden twee participatiemomenten georganiseerd met de buurt:

  • Tijdens de eerste bijeenkomst (10 mei 2022) geven we u een toelichting op de plannen en het proces. We willen graag met u in gesprek over de wensen, ideeën en zorgen over de herontwikkeling van de locatie. Ook zullen we u dan een aantal belangrijke vragen voorleggen. De uitkomsten van deze bijeenkomst vindt u op deze site.
  • Tijdens de tweede bijeenkomst presenteren we u de concept PUK en lichten we het vervolgproces toe. Na verwerking van de laatste opmerkingen maken we de PUK definitief.

De tweede participatiebijeenkomst is naar verwachting in september 2022. Op deze website zullen we updates plaatsen over de definitieve datum. Wilt u alleen op de hoogte blijven? Dan kunt u op deze pagina rechtsboven klikken op 'Log in / registreer' en een account aanmaken. U ontvangt de komende tijd dan e-mails met informatie.